Rogueille.

Rogueille.

Post 18 Jan 2010 15:58

Avatar Bearchew
 
Posts: 2
Morjens Paragonin roguet, mulla ois pienoinen ongelma speccien kanssa ja ajattelin että helpointa ois kysyä teidän mielipiteitä.

Elikkä siis, olen melko hyvin gearattu Mutilate spec rogue ja pelaan yhdessä Stormreaverin parhaimmissa allukilloissa mutta killalle on ilmennyt semmonen ongelma että ei ole Combat Rogueta eikä Arms Warrioria ja kiltamme warrut on sanonut että ei suostu vaihtamaan specciä eli jonkun rogueista on periaatteessa pakko vetää combatiksi.

Kysmys siis kuuluu, jos combat niin mitkä aseet ovat hyödyllisimmät + onko arppi vielä socketaamisen arvoisa? Normaalisti käyttäisin spreadsheettiä tämmösiin ongelmiin mutta erinäisistä syistä se ei nyt onnistu.

Kiitos jo etukäteen, kattelen teitä sitten assyillä!

Re: Rogueille.

Post 18 Jan 2010 17:32

Avatar maeil
 
Posts: 109
Location: Finland
Moro moro!

Oon itsekkin tällä hetkellä combattina raidia buffaillut, sillä combat-rogue on pienempi dps-häviö raidille kun arms-warru, eli ihan kannattavaan sun on siihen combattiin vaihtaa.

Tuosta arpista sellaista että sen arvo nousee mitä enemmän sitä onnistuu haalimaan, toisin kuin attackpoweri jonka dps-lisä skaalautuu melko lineaarisesti. Tarvittava arp-määrä attackpowerin syrjäyttämiseksi oli ennen poison-muutosta jossain yli 820 arp-ratinginin paremmalla puolella. Noin pari viikkoa sitten poisonien ap-skaalausta pienennettiin ~~10%, tämän seurauksena attackpowerin arvo laski vähän, joten sopiva määrä aloittaa arpin gemmaus punaisiin socketteihin ja moniväri-socket itemeihin on noin +-800 arpin tuntumassa.

Sockettauksesta yleensä

Moniväri-socket itemit, eli itemit joissa on sotkettu sininen socketti punaisen socketin kanssa ja tai keltaisen socketin kanssa on yleensä parasta sockettaa pelkästään punaisilla gemeillä ja jättää socket bonus ottamatta.

Metagemiä varten geariin tulee sijoittaa yksi nightmare tear (+10all stat) sellaiseen siniseen sockettiin jonka avulla saat parhaimman socket bonuksen.

Yksinäiset keltaiset socketit tulee combattina gemmaa joko ap/hit tai ap/haste gemeillä tai agi versioilla näistä, spreadsheetti tarjoaa ehkä noin yhden dps uppia jos vaihtaa kaikki ap geminsä agi malleiksi, mutta ero on niin pieni että oikeassa maailmassa erot johtuvat rng.stä, lisäksi gearin parantuessa ja crit capin lähestyessä ap gemit vievät pitemmän korren. Hit-gemejä (rigid) kannattaa gemmata geariin siihen asti kunnes on lähellä noin 400-ratingia. Tämä tietysti vaihtelee paljon gearista, esim. pre-hardmode "bis-gearilla" on parempaa gemmata expertise/hit gemejä sillä expertisen hankkiminen tulee halvemmaksi näin.

Arp-hardcapin lähestyessä alkaa arpin gemmaus myös keltaisiin socketteihin, alkaen huonoimmista socket bonuksen omaavista socketeista. Tätä varten tarvitsee yli 1200 arp-ratingia, joka ei ole tällä hetkellä kovinkaan helppoa hommata. Ennen hardmodeja on mahdollista saada hardcap, mutta se vaatii paljon tuuria dropeissa ja badge-ostosten optimointia. Tällä tavalla gearatessa hit jää melko vähäiseksi, mutta arp-hardcap jyrää silti yli tuon normaalin 4x tier 10 "bis-setupin". Toisaalta on helpompi gearata jos ei ole valmiiksi hardcapissa kun alkaa uutta loottia tippumaan, esim jättäessä tier 9 palaset taakse arp ottaa ison osuman ja gemmaus-arvo vähenee, eli toisin sanoen gemmaus uusiksi!

Tähän tyyliin siis: Chardev ARP-gear (+arp safka tai toinen multi-stat profu)
Tällä sivustolla kannattaa kokeilla eri gemmauksia ja chanttauksia ennenkun alkaa kiviä geariin tunkemaan.


Aseet

Ase-osio jää vähän lyhyeksi, koska asia on melko yksioikoinen. Kirveet ja miekat ovat aseista parhaimmat sillä gearin parantuessa, agi trinun procatessa yms. crit cap kolkuttelee ovella ja tämän jälkeen kaikki saamasi crit ei nosta critti-chanceä enää yhtään. Lisäksi saurfangin miekka on itemisoitu hyvin combat roguen näkökulmasta ja taitaa muutenki olla ainut käyttökohde kyseiselle aseelle, festergutin fistiä haluavat lisäksi ainakin encha-shamut. Eli long story short: Axet/Miekat parhaat aseet näillä näkymin.


Ei kannata lukeä näitä kuin raamattua, asiat muuttuu ja nää mun jutut perustuu osittain mutu-tuntumaan, testaukseen (vähäiseen!) sekä muiden laskelmiin ja teorioihin.

-Maeil
Last edited by maeil on 19 Jan 2010 19:23, edited 1 time in total.

Re: Rogueille.

Post 18 Jan 2010 18:20

Avatar Bearchew
 
Posts: 2
Kiitos, resocketasin gearin ohjeiden mukaan ja nousi anub dps pelkästään itelläni jo 600 ja muilla meleillä vähintään yhtä paljon, ohjeistasi oli suuri apu koko killalle :).
cron